Termeni contractuali

1. ELEMENTE DEFINITORII


Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de produse si servicii de catre Maxigel srl prin intermediul platformei comerciale online www.maxigel.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.
Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
Parti - Reprezinta partile contractului – Vanzatorul si Cumparatorul
Cumparator - persoana juridica, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
Vanzator - societatea comerciala Maxigel srl avand sediul social in Ploiesti, judetul Prahova, str. Laboratorului 29B, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J29/2278/1994, CIF RO6219272.
Produse si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile stipulate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze produsele si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste produse si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.
Specificatii - toate specificatiile, caracteristicile tehnice si/sau descrierile produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE


Produsele prezente in Comanda facuta pe siteul mentionat reprezinta o oferta din partea Maxigel SRL insotita de Termeni si Conditii. Acceptarea ofertei de catre Cumparator se face prin acceptarea Termenilor si Conditiilor si trimiterea acesteia catre Vanzator.
Prin trimiterea unei comenzi electronice pe site-ul www.maxigel.ro. Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
a.Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
b.Termeni contractuali
c.Termenii si condiile siteului maxigel.ro
d.Precizarile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Alegerea si contractarea produselor de catre cumparator au la baza exclusiv specificatiile produselor din formularul de comanda online.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator.
In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI


a. Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
b. Podusele prezentate pe siteul www.maxigel.ro nu reprezinta o ofera, ci doar prezentarea in format electronic a unui catalog ce nu implica angajamente din partea Maxigel srl.
c. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita disponibilitatii date de producator.
d. Imaginile produselor prezentate pe Site si in Comanda sunt cu titlu informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Imaginile care sunt folosite in prezentarea produselor pe Site-ul www.maxigel.ro si in Comanda sunt fotografii folosite cu titlu de exemplu si nu reprezinta fidel fiecare produs, putand ilustra accesori, optiuni, nuante de culoare care nu sunt incluse in pretul standard, decisive fiind caracteristicile tehnice prezentate.
e. Livrarea, instalarea, garantia si returanarea produselor se asigura numai pe teritoriul Romaniei conform Termenilor generali si contractuali.

4. PRETUL PRODUSELOR. MODALITATI DE PLATA


a. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda.
b. Pretul in Ron este calculat la cursul BNR + 1% din ziua comenzii si este prevazut in Factura si Factura Proforma.
c. Pretul produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale. Pretul produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor. Pretul produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.
d. Pentru evitarea oricarui dubiu, preturile nu includ produse, accesorii si lucrari neprevazute in Comanda precum: confectii metalice, diverse lucrari cu specific de constructii ocazionate de amplasarea produselor (postamente de beton, canale de pardoseala, captarea apei provenite din decongelare), instalatia electrica de impamantare, inchideri pentru spatiul rezervat compresoarelor, condensatoarelor si tablourilor electrice, instalatii de ventilatie ale agregatelor si centralelor frigorifice, tubulaturi pentru hote etc.
e. Plata produselor comandate de pe site-ul www.maxigel.ro conform acestor "Termeni contractuali" se poate efectua in avans sau ramburs, la livrarea produselor, unde acesta modalitate de plata este disponibila. Plata in avans se poate realiza prin mandat postal, ordin de plata; dovada platii trebuie trimisa catre Maxigel la adresa de e-mail shop@maxigel.ro Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru produsele si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5. LIVRAREA SI RECEPTIA COMENZILOR


a. Produsele comandate se livreaza in toata tara in termenul de livrare si la adresa de livrare specificate sau se pot ridica de la showroom-urile Maxigel. Termenul de livrare este specificat in zile lucratoare Luni – Vineri, 5 zile lucratoare / saptamana. 
Termenul de livrare se calculeaza incepand cu momentul confirmarii telefonice a comenzii pentru comenzile cu plata ramburs sau de la data efectuarii platii in cazul comenzilor platite online cu cardul. In cazul comenzilor platite prin OP, termenul de livrare se calculeaza de la momentul incasarii platii. Livrarea va fi efectuata numai dupa indeplinirea integrala a obligatilor de plata. In cazul in care in comanda sunt produse cu termene de livrare diferite, acestea se vor livra in termenul de livrare specificat asfel incat sa se faca livrarea tuturor produselor o data. Daca Cumparatorul doreste ca livrarea sa se faca independent la fiecare termen de livrare al produselor specificat atunci acest fapt trebuie mentionat in Comanda.
b. Livrarea produselor comandate de la depozitele Vanzatorului la adresa de livrare este gratuita pentru comenzi de minim de 500 euro (fara tva) / livrare. Pentru comenzile cu valoarea mai mica de 500 euro (fara tva) / livarare si cele cu plata ramburs costul livrarii este in sarcina clientului, acesta achitand costul de transport direct curierului ce livreaza produsele.  In anumite perioade cu un volum foarte mare de comenzi cum ar fi perioada promotiilor speciale si a Sarbatorilor termenul de livrarea poate fi mai lung.
c. Livrarea produselor se va face la nivelul parter, intrarea in cladire. Livrarea nu include manevrarea pe scari, cu liftul sau la etaje superioare ale cladiri acestea fiind in responsabilitatea clientului. Totodata, clientul este raspunzator ca produsele comandate sa incapa prin caile de acces, Maxigel neavand nicio responsabilitate in eventualitatea ca dimensiunea cailor de acces este insuficienta pentru introducerea produselor in spatiul destinat. Orice costuri ca urmare a unei livrari esuate vor fi suportate de client.

6. INSTALAREA


a. Vanzatorul va efectua gratuit instalarea produselor numai pentru comenzile cu valoare mai mare de 5000 de euro fara tva si daca acestea necesita. Instalarea Produselor se face de catre reprezentanti Cumparatorului la Adresa de livrare  mentionata in Comanda. Anterior instalarii la Adresa de Instalare, Cumparatorul are obligatia sa pregateasca locul propriu-zis al instalarii astfel incat acesta sa permita punerea in functiune a Produselor. Astfel, Cumparatorul are urmatoarele obligatii:
- sa asigure alimentarea cu energie electrica (la tensiunea si puterea necesare produsului conform cartii sale tehnice) pana la tabloul electric al produsului, in cazul in care acesta functioneaza prin alimentare cu energie electrica;
- sa asigure alimentarea cu gaz (la presiunea necesara produsului conform cartii sale tehnice) pana la produs, in cazul in care acesta functioneaza prin alimentare cu gaz;
- sa asigure alimentarea cu apa (la debitul necesar conform cartii sale tehnice) pana la produs, precum si a retelei de  scurgere a acestuia, in cazul in care produsul functioneaza prin alimentarea cu apa;
- in cazul in care produsul este reprezentat de centrale frigorifice; incaperea sau incinta in care va fi instalata centrala respectiva trebuie sa fie izolata si dotata cu inchidere;
- produsele vor fi instalate la Adresa specificata in Comanda, numai dupa ce conditiile prevazute la lit.a de mai sus sunt indeplinite de catre Cumparator
b. Materiale de montaj – pentru instalatii frigorifice, hote si altele pentru care montajul nu a fost inclus in pret, acestea urmand a se achita pe baza devizului intocmit dupa montaj si facturii aferente; plata facturii pentru montaj se va face in termen de 3 zile de la fata primirii pe fax sau pe email a facturii.
Daca Adresa de instalare este diferita fata de Adresa de livare atunci cheltuielile legate de transportul produselor de la Adresa de Livrare la Adresa de Instalare sunt in sarcina Cumparatorului.

7. GARANTIA


a. Produsele achizitionate de la Maxigel beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare, directivelor europene si politicilor comerciale ale producatorilor. Termenul de garantie standard este de 1 an de la data livrarii.
b. Garantia include manopera de reparare si piesele de schimb necesare inlocuirii celor cu defect de material sau de fabricatie. Astfel, Vanzatorul se obliga sa efectueze gratuit la dresa de livrare sau la sediul, reparatiile la Produse, atunci cand este in mod real necesar, lucrarile de service impuse in sarcina sa conform certificatului de garantie aferent Produselor. Garanția nu se extinde asupra materialelor consumabile si a celor ce fac obiectul uzurii normale.
c. Certificatele de garantie contin toate prevederile legate de modul de asigurare a garantiei, cat si informatiile necesare pentru contactarea departamentului de service. Prin exceptie, in cazul in care greutatea produsului nu depaseste 25 kg, reparatiile se vor efectua numai la sediul VANZATORULUI. Toate costurile legate de dezinstalare, transport, incarcare-descarcare, reinstalare vor fi suportate de catre CUMPARATOR.
d. Notificarea oricarei defectiuni pentru care se solicita interventia VANZATORULUI se face de catre CUMPARATOR in scris, in termen de 24 de ore de la aparitia defectiunii, la nr. de fax 0244.599.438 sau pe adresa de e-mail: service@maxigel.ro
e. Interventia in garantie se va face in maxim 2 zile lucratoare de la data receptionarii notificarii transmise conform Termenilor comenzii.
f. Pentru orice solicitare de reparatii facuta in perioada de garantie de Cumparator care se dovedeste abuziva sau neintemeiata, Cumparatorul va plati Vanzatorului toate costurile antrenate de celelalte solicitari neintemeiate de reparatii, pe baza facturii transmise in acest sens de catre Vanzator
g. Cumparatorul va pierde garantia in cazul in care nu face plata pretului si a celorlalte costuri contractuale la termenele si in conditiile Comenzi sau nu a efectuat instalarea Produselor conform cu personal autorizat.

8. RETURNAREA PRODUSELOR


Returnarea produselor se poate face in urmatoarele situatii:
a. Produse ce v-au fost livrate gresit
Daca s-a livrat alt produs decat cel comandat Cumparatorul trebuie sa semnaleze acest lucru in temen maxim de 24 de ore de la livrare pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Toate costurile de retur si transport al produsului corect vor fi suportate de Maxigel.
b. Produs comandat ce nu are caracteristicile tehnice specificate in formularul de comanda online.
Daca produsul comandat se dovedeste a nu avea caracteristicile tehnice din oferta Maxigel, Cumparatorul poate solicita in termen de 24 de ore de la livrare returnarea acestuia pentru inlocuirea cu un produs de valoare similara. Daca Vanzatorul agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Cumparatorul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Vanzator.
c. Produse nefunctionale in primele 24 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari
Daca produsul primit este nefunctional in primele 24 de ore de la livrare, Cumparatorul va reclama acest lucru si va putea solicita returnarea produsului numai in acest termen, in vederea inlocuirii cu un produs nou.

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile majore la livrare, Cumparatorul va  refuza receptia lor.
In toate situatiile de mai sus produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale, in caz contrar returul nefiind acceptat. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului. Produsele din categoria “Lichidari de stoc” nu se pot returna avand ca motivatie unul sau mai multe aspecte mentionate în descrierea produsului respectiv. In cazul neacceptarii sau refuzului returului din motivele mai sus mentionate, produsele vor fi trimise inapoi clientului.
Orice alta situatie pentru care se doreste returnarea produselor trebuie agreata intai cu Vanzatorul care este indrituit la o taxa de 25% din valoarea comenzii si integral costul transportului aferent livrarii si returului si pe care le va retine din sumele incasate.

9. RASPUNDEREA CONTRACTUALA


a. Pentru nerespectarea obligatiilor de plata la termenele convenite, CUMPARATORUL datoreaza VANZATORULUI penalitati de intarziere de 1% din valoarea contractului, calculate pe zi calendaristica de intarziere. Valoarea penalitatilor poate depasi valoarea debitului principal.
b. In cazul in care CUMPARATORUL intarzie in executarea obligatiei de plata mai mult de 30 de zile de la scadenta acesteia, VANZATORUL are dreptul sa considere Contractul ca fiind desfiintat de plin drept, fara trecere de termen, fara punere in intarziere, fara interventia instantei si fara nici o alta formalitate prealabila (pact comisoriu de gradul IV).
VANZATORUL va notifica in scris CUMPARATORUL despre rezolutiunea/ rezilierea Contractului, rezolutiunea/ rezilierea producand efecte de la data emiterii notificarii.
Rezolutiunea/ rezilierea Contractului nu afecteaza curgerea penalitatilor, Cumparatorul ramanand obligat la plata acestora si dupa rezolutiunea/ rezilierea Contractului.
In situatia in care Cumparatorul nu isi respecta obligatia de plata asa cum s-a convenit prin contract, atunci Vanzatorul va notifica in scris CUMPARATORUL despre retinerea sumele incasate de la Cumparator pana in acel moment, cu titlu de despagubiri.
c. In cazul in care VANZATORUL nu-si indeplineste, din culpa sa exclusiva, la scadenta si nici intr-un termen de maxim 30 de zile dupa scadenta obligatia de livrare a Produselor, CUMPARATORUL are dreptul sa rezolutioneze contractul. In acest caz, VANZATORUL va restitui toate sumele primite pana la acel moment de la CUMPARATOR in contul pretului.
d. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru orice daune care rezulta din utilizarea Produselor si Serviciilor dupa livrare.

10.TRANSFERUL RISCURILOR SI A PROPRIETATII


Transferul riscurilor cu privire la produse se transfera de la Vanzator la Cumparator la momentul semnarii Avizului de Expeditie sau AWB-ului prezentat de curier. Transferul dreptului de proprietate asupra produselor si Serviciilor de la Vanazator la Cumparator are loc la momentul platii integrale a pretului.

11. FORTA  MAJORA


a. Forta Majora este orice imprejurare independenta de vointa partilor, imprevizibila si insurmontabila, intervenita dupa data incheierii prezentului Contract si care impiedica executarea acestuia. Sunt considerate cazuri de Forta Majora, in sensul acestui articol, imprejurari care includ, dar nu se limiteaza la: razboi, revolutie, cutremur, incediu, mari indundatii, aparitia unor dispozitii legale care impiedica executarea Contractului etc.
b. Nici una din Parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor asumate prin prezentul Contract, daca neexecutarea este generata de un caz de Forta Majora, astfel cum aceasta a fost definita la Articolul 11.1 de mai sus.
c. Partea care invoca Forta Majora trebuie sa anunte cealalta Parte in termen de 5 zile calendaristice de la data aparitiei respectivului caz de Forta Majora si sa-i comunice actele doveditoare in cel mult 60 zile calendaristice de la aceeasi data. Prin acte doveditoare se intelege un certificat emis de Camera de Comert si Industrie locala prin care se atesta existenta cazului de Forta Majora.
d. Partea care invoca Forta Majora trebuie sa-i comunice de indata celeilalte parti data incetarii cazului de Forta Majora.
e. In cazul in care Forta Majora si/sau efectele acesteia obliga la suspendarea executarii prezentului Contract pe o perioada mai mare de 60 zile caledaristice, de la data aparitiei cazului de Forta Majora, partile vor stabili de comun acord daca mentin in vigoare prezentul Contract sau daca acesta inceteaza.

12. CLAUZE FINALE


a. Comunicarea cu Maxigel se poate face prin interactiunea cu siteul maxigel.ro si prin comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact".". Toate instiintarile, solicitarile si comunicarile vor fi facute in scris, in limba romana, si transmise prin email, posta, curier, fax la Sediul legal.
b. Prezentul contract este incheiat in acord cu Legea Romana si este guvernat de Legea Romana.
c. Orice litigiu sau disputa izvorate din interpretarea sau executarea prezentului contract va fi solutionata pe cale amiabila. In cazul in care litigiul sau disputa izvorate intre Parti nu pot fi solutionate pe cale amiabila, acesta vor fi inaintate spre solutionare instantelor judecatoresti competente de la sediul Vanzatorului
d. Termenii aplicabili Comenzii pot fi modificati numai prin acordul ambelor Parti materializat intr-un Act aditional incheiat in forma scrisa si semnat de reprezentantii autorizati ai ambelor parti.
e. Cesionarea de catre Client a drepturilor si obligatiilor conform Termenilor ce guverneaza Comnda este posibila numai cu acordul prealabil scris al  Vanzatorului si cu incheierea actului aditional corespunzator.
f. In conditiile in care Cumparatorul este persoana fizica, acesta declara pe propria raspundere ca foloseste echipamentele achizitionate in scopuri comerciale si nu pentru uz casnic.

Va rugam asteptati...

Produsul a fost adaugat in cosul de cumparaturi. Felicitari! Cumperi produsele la cel mai mic pret.
Continua cumparaturile
Vezi cosul & Comanda