Cei mai buni producatori din domeniu sunt in Romania numai prin Maxigel!Rational Germania este producatorul numarul 1 in lume de cuptoare inteligente si inventatorul primului combi steamer, avand 54% cota de piata internationala. Practic fiecare al doilea cuptor instalat in lume este fabricat de Rational!
In prezent in lume se produc in cuptoarele Rational zilnic peste 110.000.000 de meniuri.
Cuptoarele Rational sunt prezente in 85 de tari si sunt produse in 3 fabrici din Germania cu suprafata totala de 112000 m².

Istoricul companiei Rational
2011 inventarea primului SelfCooking Center@ whitefficiency@ cu HiDensity Control@
2008 lansarea sistemului CareControl
2008 deschiderea celei dea 3-a fabrici Rational in Landsberg Germania
2005 inventarea primului VarioCooking Center@ din lume
2004 inventarea primului SelfCooking Center@ din lume
2000 lansarea sistemului brevetat CleanJet®
1997 inventarea sistemului ClimaPlus Combi®
1986 dezvoltarea primei unitati cu alimentare pe gaz
1976 inventarea RATIONALCombi-Steamer
1973 infiintarea companiei

Prin utilizarea cuptoarelor Rational, spatiul necesar pentru o bucatarie este redus cu 30%,consumul de energie este redus cu 60%, consumul de apa este redus cu 40%.

Sisteme patentate Rational:
- Sistemul patentat HiDensityControl® garanteaza calitatea de top a preparatelor, indiferent ca este vorba de cantitati mici sau foarte mari, prin distribuirea uniforma si intensa a cadurii, aerului si umiditatii in camera de coacere, chiar si atunci cand unitatea este incarcata la capacitate maxima.
- Sistemul patentat Efficient LevelControl® creaza noi standarde pentru prepararea simultana de produse diferite, flexibilitate si viteza de raspuns. Permite folosirea fiecarui nivel pentru preparate individuale, obtinand astfel mai multa flexibilitate prin prepararea mixta a diverselor alimente si implicit economisirea timpului si energiei necesare. - Sistemul CareControl® asigura curatenia stralucitoare si decalcifierea automata cu consum minim de agenti de curatare, energie si apa.
- Sistemul revolutionar de control este extrem de simplu de utilizat, operarea fiind in totalitate autoexplicativa. Nu este necesar niciun training costisitor pentru personalul ce il utilizeaza. Astfel setarile conventionale cum sunt temperatura, timpul de coacere, viteza aerului, umiditatea din camera de coacere sau programarea nu mai sunt necesare, fiind reglate automat.

Premii obtinute: International Best Service Award 2007 - Germania, Kuche Award 2007 - Technik 2007 Germania, Kentucky Fried Chicken (YUM!) Top Partner 2007 - China, Best in Class Award 2007 - Foodservice USA, Taste 07 - TOP Innovation of Anuga 2007 Germania, Strategy Prize for Machanical Engineering 2007 - Germania, Best Practice Award 2008 - International Best Factory Awards 2008 Germania, Best Marketing Company Award 2008 - Germania, Nagroda MT Polska 2008 - Euro Gastro Polonia, Bavarians Best 50 2008 - Germania, Innovation Award for the German Gas Institute 2008 - Germania, Best in Class Award 2008 - Foodservice USA, Best Innovator 2008 - Germania, Catering Star 2008 - Germania, Kitchen InnovationsTM 2009 - Award for CareControl USA, Kuche Award 2009 Technic for CareControl - Germania, Best 2010 Trade Magazine “GV manager” Winner in Quality, Service and Value for Price - Germania


Baron este producator de echipamente de gatit pentru restaurantele de 5 stele. Intreaga activitate a companiei Baron este axata pe atentia catre detalii, design, performanta si rezistenta. Tehnologia de top si inovatia a facut ca Baron sa fie astazi unul din cei mai apreciati producatori de blocuri termice.
Membra a grupului Ali, compania Baron se diferentiaza in cadrul grupului ca fiind cea care targheteaza sectorul premium al pietei, recunoscuta pe piata internationala pentru calitatea, rezistenta si designul echipamentelor sale. Baron si Ambach reprezinta brandurile exclusiviste ale Ali Group destinate celor mai exigenti clienti.  Format in 1963, Ali Group reuneste cele mai importante 48 de branduri de succes, dand viata celor mai performante utilaje alimentare fabricate in lume, oferind consumatorilor idei, produse si suport service.

Echipamentele Baron sunt exportate si distribuite in toata lumea, regasindu-se in locatii de top ca Hilton, Marriott, Sheraton sau palatele princiare din Orientul Mijlociu.
Centrul de productie este amplasat in regiunea Veneto (Italia), extinzandu-se pe o suprafata care totalizeaza 45000 m². Depozitul automatizat cu capacitatea de 700.000 kg de otel este divizat in 350 de statii de depozitare si este programat sa fie operativ 24 de ore pe zi.
Peste 50 de blocuri termice performante sunt produse si distribuite zilnic.
Investitiile masive in tehnologie si automatizarea totala permit companiei Baron sa ofere solutii inalt performante. Otelul este taiat cu tehnologie laser de mare precizie, iar ambutisarea lui este complet automatizata folosind roboti de ultima de generatie. Rezultatul se reflecta in linia perfecta a utilajelor Baron.
Toate utilajele Baron sunt proiectate pe baza criteriilor de modularitate si ergonomicitate fiind usor de utilizat si de adaptat nevoilor specifice ale clientului.
Utilajele Baron sunt supuse celor mai riguroase teste, utilajele pe gaz fiind testate in conformitate cu directiva 90/396 CE, iar utilajele electrice sunt testate in conformitate cu directiva privind siguranta in domeniul electricitatii EN 50106.
Calitatea deosebita a echipamentelor a facut din Baron un brand global, activand la nivel international printr-o densa retea de dealeri, intampinand cu succes nevoile industriei turismului si hoteliere ca si pe cele ale industriei alimentare.


Berto’s Italia reprezinta pe piata bucatariilor profesionale garantia unor echipamente fiabile, robuste si puternice, avand in acelasi timp un excelent raport calitate/pret.
Filozofia Berto’s este de a oferi utilaje fiabile si rezistente in timp, extrem de eficiente in unitatile cu regim intens de functionare.
Berto’s reprezinta compania cu cele mai mari cresteri din ultimii ani, atat pe piata italiana cat si pe ceaeuropeana, fapt ce confirma calitatea produselor.
Centrul de productie totalizeaza 20000 m², beneficiind de 12 linii de productie ce produc anual 18.000 de echipamente.  
Berto’s este un brand global, fiind prezent in 65 de tari. Astazi tehnologia si produsele Bertos sunt recunoscute si apreciate peste tot in lume.
Productia reflecta politica Bertos fiind indreptata spre satisfactia clientului si intampinarea prompta a oricaror cerinte. Toate produsele au calitate certificata, sunt fiabile, rezistente si foarte durabile.
Tehnologia, trecand dincolo de un punct de vedere pur rational, urmeaza politica firmei care este conceputa astfel incat sa combine departamentele de productie cu cercetarile prealabile legate de piata.


Hobart Germania este producatorul numarul 1 in lume de masini de spalat vase. 100 de ani de experienta, calitatea exceptionala made in Germany a echipamentelor, andurata acestora si rezultatele in procesul de spalare au facut din Hobart liderul mondial in domeniul masinilor de spalat vase. Hobart este o companie ce raspunde necesitatilor acutale prin consumul redus de apa, energie si detergenti al masinilor sale si prin grija fata de mediu.

Istoric:
In 1926, Hobart a introdus pe piata prima masina comerciala de spalat vase.
In 1952 Hobart a primit patentul pentru prima masina de spalat cu benzi transportoare.
In 2005 Hobart este desemnata drept producatorul anului de catre Asocitia Internationala de Consultanta in Industria Alimentara.
In 2007 lansarea modelului Premax marcheaza o noua era in tehnologia masinilor de spalat vase.

Hobart este prezenta astazi in peste 60 de tari, avand 6823 de angajati intreaga lume. Peste 22000 de masini de spalat vase sunt produse in fiecare an atat in Germania cat si in fabricile Hobart din SUA.
In fabricile automatizate din Germania si SUA Hobart foloseste in productie tehnologie de utima generatie: utilaje-laser pentru taiere, roboti pentru sudura, depozite complet automatizate, metode de lucru moderne care stimuleaza potentialul creativ al angajatilor.

Peste 300 de ingineri sunt implicati permanent in activitatea de cercetare si dezvoltare, centrul de cercetare si proiectare Hobart din Chicago generand pana in prezent peste 1000 de concepte patentate. Performanta echipamentelor Hobart a facut ca acestea sa fie utilizate in proiecte speciale in industrii diverse precum cea medicala sau auto.

De-a lungul celor 100 de ani de activitate Hobart a fost premiata de nenumarate ori, printre premiile obtinute enumerandu-se: Top 100 2007, 2008 si 2009, Dr. Georg Triebe Innovation Award, Food Service Consultant Society Award - “distinguished development”, Seatrade Insider Cruise Award, Kuchen Award Technik 2007, Woche der Umwelt, Gastro Innovation Award 2008, The Mercury’s 2007 - Airline Catering Award, Apria Award, Catering Star Award, Environmental Technology Prize 2011, Dekra Award 2011.


Afinox este producatorul de mobilier frigorific care se adreseaza segmentului de top al pietei, distingandu-se prin desingul si finisajele de exceptie ale utilajelor sale. Afinox este brand preferat de lanturi hoteliere de 5 stele si restaurante de lux.
Avand convingerea ca performanta intr-un domeniu nu se poate atinge decat prin implicare totala, Afinox s-a dedicat in exclusivitate fabricarii mobilierului de inox refrigerat de inalta calitate.
Pentru Afinox inovatia este instrumentul fundamental pentru a obtine beneficii in competitia de piata. Departamentul Proiectare este permanent implicat in studierea si dezvoltarea de noi produse si in imbunatatirea produselor existente pentru a raspunde perfect cerintele pietei, respectand mediul inconjurator.
Departamentul Cercetare-Dezvoltare al Afinox detine unul dintre cele mai moderne laboratore de teste pentru verificarea echipamentelor frigorifice. De aceea Afinox este capabila sa garanteze produse cu un excelent nivel de securitate, performanta si consum scazut de energie.
Succesul Afinox este rezultatul muncii eficiente in echipa, personalul diferitelor departamente cooperand in numele increderii si loialitatii pentru cel mai bun schimb de cunostinte si informatii. Cooperarea creste valoarea experientei fiecaruia, abilitatile si sinergia pentru a indeplini obiectivul fundamental al companiei: satisfacerea clientilor.


Beneficiind de 100 de ani de experienta in domeniu, Lavamac este totodata cea mai inovatoare companie din industria masinilor de spalat rufe profesionale pe plan mondial. Fata de celelalte branduri, echipamentele Lavamac sunt caracterizate prin consum redus de apa si energie si interfata de utilizare facila, user friendly.

Lavamac dispune de spatii de productie cu o suprafata de 26000 m², producand 22000 de echipamente in fiecare an.
Departamenul de Cerecetare si Dezvoltare este format din 35 de ingineri, preocuparea pentru performanta tehnologica fiind demonstrata de sisteme patentate Lavamac care maximizeaza eficienta, imbunatatesc rezultatele si scad consumul de resurse, printre care:
-       Sistemul de operare Easy Control® ofera utilizatorului posibilitatea de modificare a parametrilor de temperatura, timp de spalare si nivel de incarcare cu apa marind eficienta si reducand consumul.

-       Liqui-mix® elimina riscul de deteriorare al tesaturilor deoarece detergentii vin in contact cu rufele numai dupa ce au fost diluati. In plus elimina problemele generate de socul termic, datorita faptului ca apa calda este amestecata cu cea rece inainte de a ajunge in tamburul de spalare. In acelasi timp sistemul reduce consumul de apa si detergent crescand puterea de spalare.

-       Sistemul PowerWash® maximizeaza interactiunea apei cu rufele asigurand astfel o actiune mecanica mai mare, consum mai mic de apa, rezultate mai bune si efect de extra limpezire.

-       Microprocesorul Graphitronic® confera posibilitati nelimitate de utilizare a masinii. Practic nu exista limite in setarea parametrilor de functionare: a timpului de spalare, nivelului de apa, etapelor programului de spalare sau adaugarea de pasi suplimentari pentru procese de spalare specializate.

-       Conceptul patentat Radax® pentru uscatoare asigura fluxul de aer radial si axial ce garanteaza transferul maxim al caldurii crescand randamentul si scazand consumul de energie. In plus timpul necesar unui ciclu de uscare este scurtat.

-       Conceptul patentat Powerdry® creste fluxul de aer, asigura eficienta ridicata in uscarea rufelor si scurteaza ciclul de uscare


Robot Coupe este unul dintre cei mai apreciati fabricanti de echipamente de procesare. Bazele companiei au fost puse acum 40 de ani in Franta, Burgundy, o regiune renumita pentru traditia culinara. In 1960 Robot Coupe inventa cutter-mixer-ul vertical precum si masina de taiat legume. Tot atunci compania inregistra primul sau patent pentru cuva cu lama in partea inferioara. In 1970 Robot Coupe devenea deja recunoscuta pe plan international dezvoltand conceptul de echipamente de procesare. In 1976 Robot Coupe este premiata pentru amploarea exporturilor efectuate.

In prezent Robot Coupe activeaza in peste 100 de tari. Astfel, compania are filiale in Belgia, Italia, Anglia, Australia, SUA si Spania, reprezentante in Germania, Suedia, Portugalia, Cehia, Rusia, Polonia, Olanda, Africa de sud si Turcia.
Toate echipamentele Robot Coupe sunt conform standardelor HACCP, respectand cele mai stricte norme de igiena cum sunt EN, NSF/UL/ETL (SUA).
Principalul obiectiv al companiei este realizarea de produse cu cea mai buna calitate, incepand cu etapa de alegere a materialelor, procesul de productie si pana la testarea si ambalarea echipamentelor.


IFI Italia este liderul domeniului de amenajari de baruri, cafenele, patiserii si magazine de specialitati.  designului si perfomantelor in mobilierul destinat barurilor si vitrinelor destinate unor produse speciale cum sunt inghetata si ciocolata. IFI isi asuma rolulul de lider aflat intr-o continua dezvoltare, de creator de concepte si de perfectionist.

Colaborarea cu designeri celebri  si cercetarile privind influenta designului asupra consumatorilor se reflecta in conceperea produselor IFI. Vitrinele si barurile IFI sunt adevarate opere de arta prin detaliile atent finisate si designul rafinat. Astfel echipamentele IFI creeaza locatii unice din punct de vedere al design-ului si totodata extrem de functionale.
Designul de avantgarda, inovatia, tehnologia si calitatea sunt caracteristicile principale ale produselor IFI.

Vitrinele de inghetata IFI sunt apreciate peste tot in lume pentru calitate si design.
Astfel vitrina Tonda a fost aleasa printre simbolurile designului italian pentru a fi expusa in Colectia de Design Farnesina in cadrul Palatului Farnesina. Aceasta colectie stabilita prin intermediul Ministrului Franco Frattini este un pas inainte in angajamentul Ministerului Afacerilor Externe de a adauga valoare productiei artistice italiene in domeniul designului si va fi expusa in intreaga lume, devenind elementul central al evenimentelor organizate prin intermediul retelei de Ambasade, Consulate si Institutii Culturale pe plan international.

IFI dispune de 3 fabrici cu un spatiul de productie de 34000 m² cu o capacitate de productie anuala de 2500 de baruri. Echipamentele frigorifice sunt testate cu ajutorul a 3 camere climatice de ultima generatie.

Echipamentele IFI corespund standardelor de referinta Direttiva Macchine L. 98/37, compatibilitate electromagnetica L. 89/336, Sisteme de siguranta joasa tensiune L. 73/23, Recipiente sub presiune L. 97/23, NSF7, UL STD 471,   CAN/CSA C22.2 STD n. 120
Sisteme de certificare (UNI EN ISO 9001:2000): ICILA, CSQ,  IQNET


La Cimbali este producatorul cu cel mai mare prestigiu in fabricarea espressoarelor. Avand o traditie de 100 de ani, La Cimbali este compania care a scris practic istoria echipamentelor profesionale pentru prepararea cafelei.

Espressoarele La Cimbali simbolizeaza in fiecare locatie unde sunt amplaste exclusivism si calitate. In baruri, cafenele si restaurante, espressoarele La Cimbali sunt acea emblema de care orice local de prestigiu are nevoie.
La Cimbali este mai mult decat un producator de espressoare. La Cimbali reprezinta garantia gustului desavarsit al cafelei care aduce aprecierile clientilor.


In 1958 Cimbali patenteaza prima masina de cafea care folosea un piston automat pentru obtinerea apei sub presiune, inlocuind actionarea manuala. In 1960 Cimbali introduce pe piata prima masina de cafea superautomata. In acelasi timp Cimbali introduce componentele electronice, lansand in mod progresiv masini cu dozaj volumetric, sistem computerizat pentru autodiagnosticare si microprocesor.

Cercetare si Dezvoltare
35 de ingineri si designeri proiecteaza echipamente inovatoare capabile sa satisfaca orice cerinta. Compania dispune deasemenea de specialisti in dezvoltarea componentelor electronice si a softurilor, asigurand adaptarea rapida a utilajelor la cerintele pietei, simplificand prepararea bauturilor fara compromisuri in ceea ce priveste calitatea. Astfel au fost dezvoltate sisteme patentate cum sunt Cappuccino System ce permite dozarea simultana de spuma de lapte si cafea, Turbosteam-ul capabil sa inspumeze sau sa incalzeasca cantitati mari de lapte sau asistenta telecomandata ce permite monitorizarea si reglarea echipamentelor de la distanta printr-o conexiune modem.

Peste tot in lume brandul La Cimbali este prezent atat in hoteluri, baruri si cafenele selecte, cat si in locatii cu trafic intens cum sunt lanturile de benzinarii, contribuind la fidelizarea clientelei si cresterea prestigiului locatiilor.


Bravilor Bonamat este unul din liderii pietei de masini pentru cafea si ceai, fiind specializata in domeniul filtrelor de cafea.
Experienta de peste 60 de ani si calitatea de exceptie a echipamentelor sale au facut ca Bravilor Bonamat sa opereze in prezent in peste 80 de tari, cu o productie de peste 120000 de utilaje pe an.
Bravilor Bonamat pune accent pe conceptul user friendly, tehnologia inovatoare si desing. De asemenea, printre liniile directoare ale activitatii Bravilor Bonamat se numara grija fata de mediu si reducerea consumului de energie.
Fiecare componenta a echipamentelor Bravilor Bonamat este testata riguros in laboratoare cu tehnologie de ultima generatie, garantand un nivel inalt de calitate. In acest scop, Bravilor Bonamat este certificata ISO 9001, ISO 14001, KEMA-KEUR, UL si CCC, KIWA, KTL si NSF.


Masinile de gheata Brema sunt recunoscute peste tot in lume pentru standardele inalte de calitate, utilizarea celor mai bune materiale si inovatiile tehnologice permanente. Brema produce masini de gheata atat pentru baruri, unitati alimentare, firmele de catering cat si pentru industria farmaceutica.

Sistemele speciale Brema de pulverizare  a apei reduc efectele apei dure si sunt usor de demontat.
Forma speciala a pulverizatoarelor elimina formarea curentilor electrostatici care duc la formarea depunerilor de piatra ce afecteaza serios calitatea cuburilor de gheata si functionarea masinii. Astfel masinile de gheata Brema reduc problemele cauzate de depunerile de piatra.
Ciclurile de productie sunt controlate termostatic si prin intermediul unui temporizator ce garanteaza ca fiecare cub de gheata va avea o forma perfecta.
Pompa folosita pentru pulverizarea apei este foarte puternica, cu etansari grafit-ceramice ce garanteaza durata mare de viata comparativ cu pompele obisnuite.
Spre deosebire de masinile de cuburi de gheata obisnuite, masinile Brema produc cuburi de gheata perfect separate, nefiind necesara operatia de dezlipire a cuburilor care in plus afecteaza forma acestora.
Masinile de gheata Brema sunt prevazute cu filtre speciale ce previn acumularea reziduurilor in condesatoarele de aer. In plus, valvele de presiune Brema reduc consumul de apa.
Toate produsele Brema sunt certificate pentru a fi folosite in conditii de temperaturi ridicate.


Hamilton Beach reprezinta un brand recunoscut pe plan international pentru calitate in domeniul blederelor, mixerelor si echipamentelor de bar.
Bazele companiei au fost puse in anul 1900, in USA.
De-a lungul timpului Hamilton Beach s-a impus pe piata de profil prin inovatii si fiabilitatea utilajelor sale.

Cifre:
-35 milioane de echipamente vandute pe an
-peste 100 de ani de experienta

Reputatia obtinuta pe continentul american s-a extins rapid in Europa si mai apoi in intreaga lume. Astazi Hamilton Beach este un brand global.
Datorita fiabilitatii echipamentelor si atentiei deosebite acordate detaliilor, Hamilton Beach a devenit alegerea numarul 1 in domeniul sau de activitate.
Sistemele patentate au revolutionat piata blenderelor si echipamentelor de bar, maximizand calitatea bauturilor obtinute, micsorand timpul necesar prepararii si usurand munca personalului.


Spulboy este lider de piata in sisteme de spalare pahare individuale.
Compania a fost infiintata acum 35 de ani in Wuppertal – Germania. Astazi echipamentele Spulboy sunt distribuite peste tot in lume.
Controlul atent in toate etapele productiei asigura un nivel inalt de calitate “made in Germany”.
Paharele cu o curatenie de cristal pot face diferenta intre succesul si esecul unei afaceri de tip pub / bar. Sistemele de spalare Spulboy asigura rezultate perfecte in termeni de curatenie si igiena, reducand in acelasi timp consumul de apa si energie. Echipamentele Spulboy elimina orice urma de bautura sau agenti de spalare, lasand paharele perfect curate.
Sistemul patentat cu 2 randuri de valve asigura spalarea perfecta atat in interior cat si in exteriorul paharului.
Avantajele sistemelor de spalare Spulboy:
-sunt usor de instalat
-consum redus de apa
-functioneaza fara racordare la curent, fiind necesara doar racordarea la apa
-asigura spalarea perfecta


De peste 40 de ani Sirman produce echipamente de prelucrare pentru bucatariile profesionale si industria retail. Astazi Sirman este prezenta in 125 de tari cu produse realizate si proiectate integral in Italia.
Echipamentele Sirman se diferentiaza prin fiabilitate si tehnologie de ultima generatie, putand fi utilizate in restaurante, baruri, pizzerii, macelarii, supermarketuri, laboratoare etc.
Departamentul de Cercetare Dezvoltare este format din 12 ingineri si dispune de 8 statii 3D ce permit monitorizarea atenta a fiecarei etape de dezvoltare a produselor.
Sirman dispune de 3 centre de productie complet automatizate ce asigura cele mai inalte standarde de calitate pentru produsele Sirman. Sistemul robotizat de polisare cu 10 matrite este unul din cele mai avansate din lume, asigurand rezultate perfecte fara interventie umana.


Din 1814 Wusthof stabileste standardele in domeniul cutitelor pentru bucatarii profesionale.
Cutitele Wusthof sunt realizate de o echipa profesionista de 300 de angajati in 2 fabrici din Solingen, Germania.
Productia respecta reguli stricte pentru a obtine cea mai buna calitate, tinand in acelasi timp cont de respectarea mediului inconjurator.
Astazi mai mult de 350 de modele de cutite sunt disponibile, alaturi de ustensile de bucatarie, truse si suporturi.
Cutitele Wusthof sunt ustensilele preferate de cei mai celebrii bucatari din lume, Wusthof fiind partenerul oficial al echipei nationale germane de bucatari.
Cei peste 40 de ani de experienta in proiectarea si fabricarea cuptoarelor cu temperaturi foarte ridicate, precum si alegerea celor mai bune materiale existente, garanteaza cea mai buna izolatie termica.
Cuptoarele Italforni sunt caracterizate prin fiabilitate, productivitate maxima si inalte performante ale camerei de coacere.
Companie moderna si dinamica, Italforni activeaza intr-o maniera inalt specializata in sectorul cuptoarelor electrice si pe gaz automatizate. Oferind atentie fiecarui detaliu, angajeaza in productia cuptoarelor materiale performante. Toate produsele respecta normele CE.
Avand o vasta experienta in domeniu, Italforni ofera produse robuste, rezistente in timp, cu un bun raport calitate-pret.
Preocupata in permanenta de noile tehnologii pentru a satisface cerintele pietei Italforni a patentat 2 serii de arzatoare pentru cuptoare, ce reduc consumul si implicit emisia de gaze.


Liebherr AG a fost fondata in 1949 in Germania si este organizata ca un grup de 120 de firme cu activitati diverse.
In 2011 Liebherr avea o cifra de afaceri de peste 75 miliarde Euro si aproape 4.000 de angajati in 30 de tari, pe toate continentele.
Liebherr este recunoscuta ca producator de echipamente frigorifice premium.
Liebherr produce in fabrica sa din Austria aproape 300 de modele diferite de echipamente frigorifice profesionale, dispunand de cea mai mare gama din lume, la un nivel excelent de calitate si cu caracteristici tehnice unice.
Liebherr a dezvoltat si patentat solutii inovatoare in domeniul echipamentelor frigorifice, cum ar fi tehnologia BioFresh care asigura prelungirea timpului de conservare al alimentelor.
Liebherr este primul producator mondial de echipamente frigorifice care utilizeaza pentru toata gama de modele agenti refrigeranti 100% ecologici R600a si R290 si de asemenea este detinator al Active Green Award pentru frigiderele profesionale cu cel mai mic consum energetic.
Peste 7000 de echipamente Liebherr sunt vandute zilnic in toata lumea.
Toate echipamentele frigorifice profesionale Liebherr respecta standardele si normele Uniunii Europene din domeniul alimentar public si de laborator.


Oscartielle are o experienta de 50 de ani in  productia de echipamente frigorifice pentru supermarketuri, magazine alimentare si industria alimentara.
Oscartielle se diferentiaza pe aceasta piata prin inovatiile tehnologice, calitatea echipamentelor si flexibilitatea productiei.
Gama de produse Oscartielle este foarte vasta, oferind solutii pentru orice tip de expunere si conservare a alimentelor, indiferent de dimensiunile spatiilor de vanzare. Flexibilitatea liniei de productiei permite oferirea de raspunsuri personalizate unei piete in continua schimbare.
Importanta acordata design-ului si ergonomia produselor au facut din Oscartielle unul din cei mai apreciati furnizori.


Recunoscut peste tot in lume pentru calitatea exceptionala a produselor sale, Bitzer beneficiaza de 75 de ani de experienta si perfectionare continua in domeniul compresoarelor frigorifice.
Compresoarele Bitzer sunt apreciate pentru fiabilitate, consum redus, forma compacta si siguranta maxima in exploatare .
Fiecare  compresor este proiectat astfel incat sa functioneze perfect cu refrigeranti de ultima generatie.
Bitzer este un brand prezent in peste 90 de tari, avand peste 3000 de angajati in intreaga lume.


Peste 70 de ani de experienta precum si calitatea deosebita a echipamentelor sale au facut ca Frascold sa fie astazi unul din liderii mondiali in producerea compresoarelor frigorifice.

Standardele inalte de calitate sunt garantate  de folosirea celor mai bune materiale in procesul de productie, rezultand produse fiabile si eficiente Tehnologia propusa de Frascold conduce la un consum  redus si resistenta ridicata in timp.

Inovatia este pentru Frascold cheia succesului. Activitatile de cercetare si dezvoltare precum si cele de fabricare propriuzisa  se desfasoara in spatii de productie imbunatatite in mod  continuu prin noi investitii, dispunand de echipamente de ultima generatie.


Cu o vasta experienta in domeniul agregatelor frigorifice, Zanotti este sinonimul calitatii totale, al fiabilitatii si sigurantei in exploatare pentru echipamentele de refrigerare destinate sectorului alimentar

Cifre:
-38000 m²
-12 filiale in intreaga lume
-650 de angajati
-50 de ani de experienta

Grupul Zanotti este un lider mondial in producerea de solutii pentru racire, remarcandu-se prin inovatiile tehnologice si echipamentele personalizabile in functie de cerintele pietei.
Zanotti a fost infiintata in 1962, introducand inca de la inceput concepte inovatoare in domeniul agregatelor frigorifice, cum este cel de unibloc – unitati compacte capabile sa asigure singure necesarul de frig pentru medii reduse ca dimensiuni.
Zanotti este un brand global, activand in peste 70 de tari, pe 4 continente prin 12 filiale si 45 de distribuitori.


Real Forni este recunoscuta pentru fiabilitate in domeniul cuptoarelor pentru panificatie si patiserie.
Real Forni a fost infiintata in 1970. Fabrica de dimensiuni impresionante se intinde pe o suprafata de 28000 m² din care 15000 m² sunt construit In domeniul cuptoarelor de panificatie tehnologia inseamna simplitate si eficienta in timp ce experienta inseamna valoare adaugata. Aceste linii directive au inspirat Real Forni de-a lungul celor peste 40 de ani de activitate.
Cuptoarele Real Forni si-au dovedit fiabilitatea si performantele peste tot in lume, Real Forni fiind un brand global. Calitatea recunoscuta pe plan mondial face ca Real Forni sa produca si sa vanda anual peste 600 de cuptoare.


Beneficiind de 90 de ani de experienta in fabricarea utilajelor pentru panificatie si patiserie, niciun alt producator din lume nu ofera echipamente de o calitate si durabilitate asemanatoare.

Cercetare si Dezvoltare:
Angajamentul Pietroberto este dezvoltarea de echipamente care sa creasca productivitatea si calitatea produselor in brutarii, cu cele mai mici costuri.
Sistemele de proiectare computerizate permit adaptarea unitatilor de productie la nevoile specifice ale pietei internationale.

Experienta indelungata Pietroberto permite producerea la nivel industrial de echipamente de cea mai buna calitate, mentinand caracteristicile si durabilitatea echipamentelor produse manual.

Utilajele Pietroberto se caracterizeaza prin performanta, rezistenta deosebita in conditii de utilizare intensiva si economicitate in functionare. Toate acestea au facut din Pietroberto liderul mondial incontestabil in utilaje pentru panificatie si patiserie.

Alphatech este recunoscuta la nivel international pentru fiabilitatea cuptoarelor gastronomice si de patisserie. Alphatech este membra a grupului Ali.  Format in 1963, Ali Group reuneste cele mai importante 48 de branduri de succes, dand viata celor mai performante utilaje alimentare fabricate in lume, oferind consumatorilor idei, produse si suport service.

Cuptoarele Alphatech sunt caracterizate prin designul simplist, materialele de calitate superioara fiind asamblate de personal inalt calificat ce testeaza detaliat fiecare unitate. Alphatech produce cuptoare eficiente, solide si durabile. Ultima inovatie Alphatech este Icon - Essence, noile cuptoare ce sunt destinate atat gastronimiei cat si patiserii si brutarii. Filosofia companiei Alphatech este descrisa perfect de usurinta in folosire si garantia unei performante inalte.


Bormioli Rocco foloseste tehnologii de ultima generatie precum Laser Cutting, Pulled Stem, Reduced Thickness. Bormioli Rocco este un brand de top in domeniul paharelor pentru restaurante, catering, sali de evenimente etc.

Grupul Bormioli Rocco face parte din fondul britanic Private Equity Vision inca din anul 2011 si detine 8 fabrici, 2 studiouri de design, 7 filiale internationale si 8 magazine. Grupul exporta produsele pe care le fabrica in peste 100 de tari din intreaga lume si este unul dintre cei mai importanti producatori de pahare premium de pe piata internationala avand peste 2000 de angajati. Infiintata in anul 1825 in Fidenza, Italia, compania Bormioli Rocco produce recipiente din sticla si plastic pentru uz profesional.

Bormioli Rocco este lider pe pietele strategice:

-Detine peste 65% din cota de piata a Italiei pentru recipiente din sticla

-In Franta cota de piata este de aproape 20%

-Detine cota de piata de 70% in Italia si 40% in Europa cu produsul "Child Proof"

 


 

Kleen Purgatis Germania ofera produse profesionale de cea mai buna calitate pentru curatenie, intretinere, ingrijire, igiena si dezinfectare. Departamentul de dezvoltare format din chimisti si experti tehnici de inalta calificare este dedicat dezvoltarii conceptelor complete si a solutiilor specifice pentru bucatarii.

Produsele de curatare Kleen Purgatis permit atingerea oricaror standard oficiale in domeniul igienei. Gama profesionala de detergent Kleen este testate impotriva unui numar mare de virusi precum HVC, HBV, HIV etc.

Kleen Purgatis este membru al grupului Budish si are acces deplin la echipa de specialisti a grupului pentru a aborda probleme de cercetare si dezvoltare.

 


Cei peste 60 de ani de experienta in produse si expertiza culinara definesc Merrychef drept una dintre cele mai inovatoare companii. Merrychef a realizat produse de pionerat inca din anii 1950 - de la primul cuptor cu microunde comercial din lume pana in prezent cand a fopst realizat cel mai recent cuptor de mare viteza Eikon E2S. La baza brandului Merrychef este promisiunea fata de clienti de a pune intotdeauna un zambet pe chipul partenerilor sai. Acestia testeaza si evalueaza produsele pe care le fabrica pentru a optimiza viteza, calitatea, flexibilitatea si costurile operationale prin furnizarea de produse si servicii state-of-the-art, indiferent de nivelul de calificare al personalului care il opereaza. De la cafenele mici pana la lanturi globale, de la fast-food pana la restaurante de lux, Merrychef este prima alegere in privinta cuptoarelor.

Merrychef in cifre

-165000 de unitati instalate

-14000 retete delicioare

-700 clienti la nivel global

-65 de ani de experienta

-15 centre culinare

 


Mitterteich este unul dintre cele mai mari branduri de portelan din Europa. Cu o experienta de peste 120 de ani si cu ajutorul tehnologiei avansate brandul german Mitterteich Porzellan a fost adus relansat in anul 2005 de catre Nafi Gural. In 2007, in urma unei investitii consistente fabrica Mitterteich a fost renovata complet. Mitterteich exporta produsele in pietele din Europa si din Orientul Mijlociu. Filosofia de baza a companiei Mitterteich este de a fabrica produse din portelan de calitate si durabile cu ajutorul tehnologiei de ultima ora, tinand pasul cu evolutiile pietei. Produsele Mitterteich nu contin plumb, cadmiu sau materiale cancerigene in conformitate cu Directiva 84/500/CEE publicada de Comisia Europeana.

 


WMF-Gatesti si savurezi chiar de la inceput

Fondata in 1853 compania WMF fabrica aproape toate ustensilele necesare intr-o bucatarie bine echipata, incepand cu tacamurile si cutitele necesare servirii mesei si prepararii ingredientelor si terminand cu oalele sub presiune. Pentru preparare, gatire si savurare, WMF ofera ustensilele ideale fabricate in Germania.

WMF a devenit o traditie in bucatarie de peste 160 de ani. Compania are o prezenta internationala puternica, stabileste standarde cu inovatiile sale si este o sursa importanta de inspiratie in cadrul pietei. WMF ofera clientilor produse de inalta calitate, eficiente si cu un design special ce satisfac chiar si cele mai exigente standarde. De la prepararea ingredientelor folosind cutitele de bucatarie WMF pana la gatirea in tigaile inovative WMF si servirea mesei folosind tacamurile special create pe criterii ergonomice, corporatia a facut toate aceste momente speciale inca din 1853.

Incepand cu tacamurile si cutitele necesare servirii mesei si prepararii ingredientelor si terminand cu oalele sub presiune.

Istoricul companiei WMF:

1853 Fondarea companiei Straub&Schweizer specializata in fabricarea tacamurilor din argint

1868 Deschiderea primului magazin retail in Berlin

1927 Inceperea productiei la scara larga de aparate de cafea si proiectarea primei oale sub presiune Sicomatic

1930 Cromargan® este inregistrata drept marca comerciala

1969 Dezvoltarea primului aparat de cafea automat din lume

1986-2006 Dezvoltarea grupului WMF prin achizitia HEPP, Kaiser, Schaerer si Silit

2008 Intrarea pe piata cu produse pentru uz domestic

2014 O noua structura organizationala si inceperea investitiilor in expansiunea internationala

Designul a reprezentat intotdeauna o parte integranta a filosofiei corporative WMF. Produsele WMF sunt proiectate pentru a fi distincte. In prezent, echipa de creatie interna a WMF lucreaza in stransa colaborare cu designeri de renume international. Compania are o abordare holistica in proiectarea produselor sale, combinand estetica, functionalitatea si gradul de utilizare, in acelasi timp concentrandu-se pe nevoile clientului. Succesul WMF este reprezentat de numeroasele premii pentru design pe care compania le primeste an de an.

 


 

UniMac este o companie specializata exlusiv in domeniul echipamentelor de spalatorie.  Acesta este si motivul pentru care UniMac este brandul cel mai apreciat la nivel mondial.

Parte a grupului Alliance Laundry Systems, cel mai mare producator de echipamente profesionale de spalatorie din lume, UniMac este in masura sa ofere clientilor tot ceea ce au nevoie pentru a avea o afacere de success. Departamentul de proiectare ajuta la maximizarea eficientei. Testele fara egal asupra utilajelor efectuate in laboratoarele de ultima generatie garanteaza ca UniMac realizeaza cele mai fiabile echipamente din lume.

Ca partener preferat al celor mai mari operatori din industria ospitalitatii, clientii UniMac au incredere ca beneficiaza de solutii in domeniul spalatoriilor ce au la baza o experienta indelungata si cunostinte vaste in domeniu. Expertiza UniMac impreuna cu utilajele de inalta performanta vor ajuta la dezvoltarea operatiunilor eficiente in ceea ce priveste spalatoria tesaturilor, reducerea costurilor si maximizarea productivitatii, furnizand tot ce este necesar pentru atingerea celor mai inalte nivele de success.

 


CATALOG PRODUSE
 • Echipamente frigorifice si utilaje frigorifice
 • Mobilier comercial
 • Magazine alimentare si supermarket
 • Mobilier inox
 • Echipamente si utilaje preparari
 • Echipamente si utilaje bucatarie calda
 • Utilaje autoservire si echipamente catering
 • Oale, Cratite, Cutite, Cuve, Tavi, Portelan, Pahare, Tacamuri
 • Utilaje fast food si echipamente fast food
 • Hote profesionale si sisteme de ventilatie
 • Utilaje patiserie si utilaje cofetarie
 • Utilaje inghetata
 • Echipamente si utilaje pizzerie
 • Utilaje covrigarie si echipamente covrigarie
 • Utilaje panificatie
 • Echipamente profesionale spalare vase si igiena
 • Baruri, echipamente bar
 • Echipamente hoteliere
 • Utilaje spalatorie rufe si utilaje curatatorie
 • Cantare si platforme de cantarire
 • Masini de ambalat